streda 25. mája 2016

Z tmavej na blond ??

... alebo ako si dokašlať vlasy za 2 mesiace :)
Jedného dňa som sa rozhodla že ma už čierna farba nebaví a chcem zmenu. Namiesto návštevy v kaderníctve som chcela zaexperimentovať doma ... čo nebol najlepší nápad :( Ale pekne poporiadku :)
Mala som dlhé zdravé vlasy, pretože som ich farbila maximálne raz za 2 mesiace. Fotka je už stará ale nenašla som žiadnu kde by som bola sama a bolo by mi vidieť vlasy.


 Keď som bola na dovolenke na Slovensku zašla som do DM drogérie a na odporúčanie predavačky som si kúpila Hair colour remover B4. Malo by to šetrne a bez poškodenia odstrániť farbu z vlasov a navrátiť pôvodnú. Cena je pomerne vysoká stojí to cca. 14 eur no presnú cenu si už nepamätám. Na vlasy mi prekvapivo stačilo jedno balenie. Z môjho pohľadu je to celkom fajn až na ten zápach :D Neviem no mne to pripomńalo smrad z kanála :D ... Aplikácia je veľmi zdĺhavá pretože po nanesení treba vlasy v sprche dlho vymývať a ja neznášam veci kt. musím robiť dlho :D Každopádne mi to vlasy zosvetlilo asi o 1 až 2 odtiene.


No keďže som už mala značne odsrastené vlasy chytilo mi to inak pri korienkoch ako pri končekoch. 
Dovolenka sa skončila a ja som išla zasa späť do Nemecka. Farba sa mi nepáčila a tak som premýšľala čo robiť. Išla som do drogérie na obkuknutie a našla som Garnier Olia B+++ kt. slúži na rovnakom princípe ako B4 colour remover. Garnier sa mi pozdávala viacej pretože netrebalo nič vymývať a mala príjemnú vôňu. Tak som si 2 balenia napatlala na vlasy a čakala 40 minút. Poviem Vám výsledok bol horor :D
Skoro žiadna zmena len fľaky a oranďzové miesta. 
Rýchlo som letela do dogérie nájsť niečo čo by mi mohlo pomôcť :D Kúpila som Loreal Paris 11.11 Island. Dúfala som že ak kúpim popolavú blond vyhnem sa žltej :) Mýlila som sa :D
Teraz už boli moje vlasy naozaj na zaplakanie :D 
Na fotkách som neupravená pretože som fotila tesne po fénovaní vlasov :P .... Nemala som už nervy na večné odfarbovanie tak som sa chcela vrátiť k tmavej ale na poslednú chvíľu som objavila Schwarzkopf Blonde L1++. Bol to dobrý nápad ? Nebol :D
Skončila som ako pomaranč :D
Dala som farbám z drogérie poslednú šancu. Doma som mala odložené 2 krabičky Loreal farby v popolavej blond. 
A výsledok ??? 
Farba sa mi páčila a bola som konečne spokojná :) Vlasy to vydržali a ja som bola na seba hrdá. No časom mi viac a viac ľudí hovorila že mám vo vlasoch zelený nádych. Sama som si to ani nevšimla no po toľkých pripomienkach na moje vlasy som si to všimla aj ja sama. Bola som zúfala. Po každom umytí boli vlasy viac a viac zelené. 
Je to možno troška vidieť aj na fotke. Neviem ako vy ale ja to vidím :D 
Po toľkých neúspechoch som sa odhodlala zájsť ku kaderníčke v Nemecku. Je to tu drahé, ale povedala som si že zarobím dosť tak prečo by som si to nemohla dovoliť. Urobila som si termín a čakala na deň D. 
A toto bola asi najväčšia chyba zo všetkých. Tá kaderníčka evidentne nevedela čo robí. Keď som jej povedala moju predstavu tak mi len zahlásila že to nebude žiaden problém. Informovala som ju o každom farbení ktoré som praktizovala sama. Chela som svetlo hnedú s tmavšou hnedou ... tzv. tón v tóne. Už keď začala strihať bola som nespokojná, pretože mi veľmi skrátila vlasy a to aj napriek tomu že som ju vopred upozornila aby strihala len minimum. Ale povedala som si nevadí keď farba bude fajn vlasy dorastú. Celý proces ani opisovať nebudem lebo mi je do plaču. Urobila mi nejaký bielo, žltý melír v hnedej farbe ale čo bolo na tom najhoršie spálila mi celé vlasy. Keď začala s fénovaním tak som videla že kefa na vlasy je PLNÁ mojich vlasov. V zúfalstve som sa postavila a začala kričať :D Ešte mala tú drzosť opýtať 160 eur, Pýtala som si šéfku a tej ukázala čo sa stalo. Samozrejme že si nechcela poškodiť meno salónu tak mi dala k úhrade len strihanie a umývanie vlasov. Vyšlo ma to na 40 eur. Sklamaná a so slzami v očiach som jej povedala nech už nič nerobí a s mokrou hlavou som odišla domov :D .... Doma som ešte pol hodinu plakala ale potom som si povedala že sú to len vlasy. Teraz im dám pol roka oddych a maximálnu starostlivosť. 
A toto je moja momentálna farba po zásahu kaderníčky. Farba by nebola najhoršia len mi je ľúto že som prišla o polovicu vlasov. Keby sa dal vrátiť čas tak by som si nechala čierne. 
Takže dievčatá, keď nieste spokojné so svojou tmavou farbou tak to nechajte odrásť, alebo navštívte salón kt. máte overený. Lebo inak dopadnete ako ja :D Všetky fotky sú bez mejkapu, ale snáď Vám to vadiť nebude :D Vlasom zdar :D

1 komentár: